Relacja z wydarzenia

Biesiada myśliwska z karpiem w roli głównej

Po trzyletniej przerwie w kolacjach rybnych "Hubertówka" gościła blisko 80 stęsknionych i spragnionych rybnych i myśliwskich potraw gości. Na początek na stoły podano przystawki: grzanki z pastą z karpia wędzonego, ziemniaki w mundurkach z twarożkiem z wędzonym karpiem, galaretki z karpia, karpia wędzonego i faszerowanego, pasztet z dzikiej gęsi, kaczkę faszerowaną, wędliny i kiełbasę z jelenia, smalec z dziczyzny i ogórki, pieczywa, sałatki.

Kuchnia jako danie główne i zarazem konkursowe podała: tradycyjną zupę rybną, pieczone filety z karpia na kaszy gryczanej z ziarnami słonecznika oraz duszonego szczupaka w śmietanie. Poza daniami konkursowymi, goście mogli do syta najeść się suma smażonego z rozmarynem, roladki z jelenia oraz bigos myśliwski.

W przerwach pomiędzy kolejnymi daniami goście chętnie tańczyli do muzyki zespołu Blue Stajenka. Zabawa była przednia do tego stopnia, że przy stołach nikt nie siedział. Goście w świetnych nastrojach i najedzeni do syta opuścili lokal grubo po północy.

W ramach eliminacji do regionalnego konkursu Mistrz Karpia 2021 za najlepsze danie kolacji rybnej goście uznali pieczony filet z karpia podany na kaszy gryczanej. Wszyscy uczestnicy kolacji rybnej wzięli też udział w losowaniu gadżetów z Dni Karpia, m.in. kubeczków, koszulek, zestawów piw Nepomucen i innych.






Partnerzy w promocji

Partnerzy medialni

Partnerzy w dystrybucji